Natin-docenten hervatten werk

De docenten van het Natuur Technisch Instituut (Natin) hebben het werk hervat. Volgens Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BVL) heeft het bond zich gehouden aan het principe-akkoord dat is overeengekomen met vicepresident Robert Ameerali en de vaste assembleecommissie voor Onderwijs. Volgens de BvL-voorzitter is afgesproken dat de acties beëindigd worden, het kortgeding tegen de BVL ingetrokken moet worden en de inhouding van de salaris van docenten die met zwangerschapsverlof zijn, wordt opgeheven. Valies vertelde desgevraagd aan Dagblad Suriname dat zij morgen een persconferentie zal beleggen waarin de bond meer duidelijkheid zal verschaffen in deze kwestie. Wat wel vaststaat is dat de lessen op het Natin zijn hervat. De leerkrachten van de beroepsopleiding waren vanaf 13 mei in staking.

error: Kopiëren mag niet!