SVB bedankt Fifa-scheidsrechters

2 SVBDe Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft de dienstverband met een 26-tal scheidsrechters, waaronder de Fifa-arbiters, opgezegd. Ook is de Fifa aangeschreven dat deze scheidsrechters niet meer onder jurisdictie van de SVB vallen. De reden is dat de brief die de scheidsrechters hebben gericht naar het SVB-bestuur in verband met de maatregelen tegen Ronnie Brunswijk, die zich onlangs misdragen heeft tegenover scheidsrechters. ‘We gaan geen mes op onze keel laten zetten’, zegt SVB-voorzitter John Krishnadath over het besluit van het bedanken van de arbiters. In de brief die vrijdag door de SVB is ontvangen, hadden een aantal scheidsrechters die de diverse wedstrijden moesten leiden, de SVB gevraagd om de misdraging van Brunswijk en andere rellen die plaatsvinden op voetbalvelden te veroordelen. Als dat niet gebeurt, zouden ze geen wedstrijden meer fluiten. En deze eis zou volgens de arbiters niet bespreekbaar zijn. De scheidsrechters typeren zichzelf in de brief als ‘Vrijwilligers van de SVB’. Uit informatie van Dagblad Suriname blijkt dat afgelopen weekend de SVB Hoofdklasse wedstrijd Takdier Boys – Robinhood en Eersteklassepartij Randjiet Boys – Caravan door het verstek laten gaan van de arbiters geen voortgang hebben plaatsgevonden.
SVB-voorzitter Krishnadath heeft intussen gereageerd op de brief van de scheidsrechters. ‘Gezien de toonzetting en de inhoud van twee brieven gericht naar de SVB, van 7 mei en 16 mei, en een reactie in een lokaal dagblad, is de SVB genoodzaakt de door uw vrijwillig met de SVB aangegane samenwerking per ommegaande op te zeggen. Indien u van mening bent dat het schrijven dat u mede ondertekend hebt, op een misverstand berust, kunt u dit schriftelijk aangeven aan het SVB-bestuur en wel uiterlijk zaterdag 17 mei om 14.00 uur’, was de reactie van de SVB.
De beeindiging van de dienstverband met de SVB kan ook gevolgen hebben voor de Surinaamse Fifa-scheidsrechters. Komend maand zouden ze ingezet worden tijdens CFU-wedstrijden. In de brief van de SVB naar de Fifa staat dat indien de Wereldvoetbalbond deze arbiters inzet, dat op eigen initiatief is en geen ondersteuning geniet van de SVB. Tot de groep scheidsrechters die bedankt zijn, behoren onder andere Enrico Wijngaarde, Johannes Dolaini en Ramon Louisville.
Volgens Krishnadath zal dit seizoen afgemaakt worden met een nieuwe generatie scheidsrechters die de SVB ter beschikking heeft. ‘Er zijn overigens een gekwalificeerde scheidsrechterskorps van rond de 60 man. Dat is ruim voldoende om deze noodsituatie te overbruggen’, zegt Krishnadath.

error: Kopiëren mag niet!