‘Als je hard werkt, moet je niet stelen’

Furgel Pendisa is door kantonrechter Albert Ramnewash veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertien maanden, omdat hij op 2 april 2014 in een winkelpand aan de Nieuw Weergevondenweg heeft ingebroken. Furgel verklaarde die bewuste avond langs het winkelpand te zijn geweest toen hij opeens een manspersoon uit het winkelpand zag komen. Hij had een zak bij zich. Bij het zien van de politie liet hij de zak op het dak en koos hij het hazenpad. Hij besloot de zak te gaan halen. De zak was deels nog in het pand, waarbij het andere deel uitstak. Toen hij de zak openmaakte, zag hij dat er heel wat geld in was. Hij werd door de politie op het dak van het pand aangetroffen en werd middels schoten aangemaand om te zakken. Bij de aanhouding werd de zak met geld en enkele goederen bij hem aangetroffen.
Volgens raadsman Kries Bhoendie zou er hier juist sprake moeten zijn poging tot diefstal. De raadsman haalde aan dat Furgel hard in het binnenland werkt en dat hij een vrouw en kinderen heeft voor wie hij moet zorgen. Volgens de magistraat was het duidelijk dat er sprake was van diefstal, omdat de verdachte de goederen al uit de macht van de benadeelde had gehaald. De verdachte bleef ontkennen ingebroken te hebben. ‘Als je hard werkt, moet je niet stelen’, benadrukte kantonrechter Praag. Desondanks hield hij rekening met de verdachte en ging niet mee met de strafeis van zeventien maanden.
FR

error: Kopiëren mag niet!