Tjin A Tsoi vraagt overheid meer duidelijkheid in kwestie Suralco

1 Tjin A Tsoi vraagt overheid meer duidelijkheid in kwestie Suralco.1Parlementariër Arthur Tjin A Tsoi heeft de regering meer duidelijkheid gevraagd over de stand van zaken wat betreft Suralco. Eerder had de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Jim Hok, aangegeven dat hij het bedrijf zou consulteren over de toekomst van de bauxietindustrie in Suriname. Tjin A Tsoi is van mening dat de minister hiermede een signaal heeft gegeven dat het zeer ernstig is. Hij heeft begrepen dat er thans een delegatie van Pittsburg in Suriname is om te onderhandelen over de ontmanteling van Suralco. Hij wilde van de minister weten welke afvloeiingsregelingen getroffen zullen worden voor de mensen die daar werkzaam zijn. De NPS’er wilde van de minister van Financiën, Andy Rusland, ook weten wat het vertrek zal betekenen voor de begroting van 2014. Verder wilde het DNA-lid weten of er een team is dat zich daarmee bezig houdt en als dat zo is, wie daarin zitting heeft. Het parlement kwam gisteren in openbare zitting bijeen om te discussiëren over de ontwerpwetten ‘Wet Kapitaalmarkt 2014’ en ‘Wet Internationale Sancties’.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!