Barcelona kondigt akkoord met sterspeler Messi aan

MESSIFC Barcelona kondigt aan dat het een akkoord heeft bereikt met Lionel Messi over een nieuw contract. De verwachting is dat de Argentijn daarmee de bestbetaalde speler ter wereld wordt. Barcelona maakt via de eigen website melding van het nieuws, maar openbaart nog geen inhoudelijke details. Het is dus nog niet bekend hoe lang Messi bijtekent en wat hij gaat verdienen. Het nieuwe contract zal binnen enkele dagen van handtekeningen voorzien worden.Al maanden beheerst contractnieuws over Messi de Spaanse kranten. Omdat de Braziliaan Neymar naar verluidt meer ging verdienen dan zijn ploeggenoot, vond Barcelona dat Messi een verbeterd contract nodig had. Die hobbel was echter niet zomaar overwonnen. De gesprekken met Messi en zijn omgeving verliepen moeizaam, maar nu is er alsnog een akkoord. Het huidige contract van de aanvaller loopt tot medio 2018 en naar verwachting komt daar een jaar bij. Naar verluidt gaat de wereldtopper twintig miljoen euro per jaar opstrijken. Voor Barcelona en trainer Gerardo Martino is het goed nieuws dat er nu geen contractsaga meer is. Zaterdag strijden de Catalanen met Atlético Madrid om de Spaanse titel. Wint Barça, dan is het kampioen. Bij elk ander resultaat mag Atlético zich de beste van de Primera División noemen.

error: Kopiëren mag niet!