Adhin sleept BvL naar kort gedingrechter

Adhin sleept BvL naar kort gedingrechterDe minister van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov), Ashwin Adhin, sleept de Bond van Leraren (BvL) naar de rechter. Morgen is er uitspraak in deze kort gedingzaak. ‘De BvL heeft misbruik gemaakt van het stakingsrecht, heeft de orde en rust op de scholen verstoord en goederen van het ministerie vernield’, zei Adhin vanavond in De Nationale Assemblee. Volgens Adhin heeft de BvL het pad van staking gekozen boven dat van dialoog. Verschillende DNA-leden, onder wie Diana Pokie, Guno Castelen, Hesdy Pigot en voorzitter Jenny Simons vroegen de minister om het kort geding in te trekken en toch het pad van dialoog te kiezen. ‘Wel moeten de leerkrachten dan meteen terug naar school, als Minov de zaak intrekt’, voegde Simons gelijk aan toe. Castelen zei dat het kort geding de zaak alleen maar erger zal maken. ‘Het zullen per slot van rekening dezelfde leerkrachten zijn die de lessen zullen moeten verzorgen. We hebben een jonge minister en die moet deze zaak met de nodige omzichtigheid betrachten’, zei Castelen.

error: Kopiëren mag niet!