SVB tuchtcollege legt ACoconut speelverbod op

De ploeg van ACoconut uit het district Brokopondo wordt geroyeerd uit de SVB Eersteklasse. Althans dat is te verwachten gezien de straf die aan deze club woensdagavond is opgelegd door het tuchtcollege van de SVB, onder leiding van Keshopersad Gangaram Panday. Ingaande woensdag 14 mei 2014 is hen een speelverbod opgelegd om uit te komen in wedstrijden onder auspicien van de SVB voor het lopend seizoen 2013-2014 en ook nog het heel seizoen 2014-2015. Daarbij hebben ze ook nog een boete gekregen van SRD 3000, subsidiar 3 maanden verlenging van de schorsing. De boete moet binnen 14 dagen betaald worden. Dit alles is het resultaat van de ernstige misdraging en geweldpleging door spelers en supporters van ACoconut tijdens de SVB Eersteklasse wedstrijd gespeeld op zondag 11 mei in het Voorwaartsstadion tegen de SV Voorwaarts. Daarbij zijn arbiter Antolo Pinas en match-commissioner Mario Renfrum ernstig mishandeld en uitgescholden. Vernomen wordt dat ACoconut in hoger beroep gaat. In deze zaak is de ACoconut-speler Ulrich ‘Ruben’ Treu en hun vrouwelijke supporter Yildier Mando opgesloten door de politie.
Lees uitgebreid verhaal in Dagblad Suriname van vrijdag 16 mei 2014

error: Kopiëren mag niet!