VHP opent afdelingen Aruba en New York

De Verenigde Hervormingspartij (VHP) opent deze maand afdelingen op Aruba en te New York (VS). Dat meldde de persdienst van de partij afgelopen dinsdag. Een delegatie onder leiding van voorzitter Chandrikapersad Santokhi is op reis naar de Verenigde Staten en Aruba. Verder worden bezoeken afgelegd aan officiële regeringsautoriteiten. Zo worden in Washington het secretariaat van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en de Caribische afdeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken aangedaan. In de South Ozone Park, New York, is een bijeenkomst gepland met de partijvoorzitter, waarbij de Surinaamse gemeenschap in dat gebied kennis met hem kan maken. De reis wordt in Aruba afgesloten. De delegatie keert op 21 mei terug.
Naast VHP-Nederland zal er dus op kort termijn ook een VHP-Aruba en een VHP-New York zijn. Gevraagd naar de noodzaak van dit soort afdelingen, zegt politiekanalist Hardeo Ramadhin dat hij dit niet echt begrijpt. “Ik zou het niet doen”, zegt hij. Hij kan zich een VHP-Nederland best wel voorstellen, vanwege de politieke en historische banden met Nederland en het feit dat er een vrij grote groep personen van Surinaamse afkomst zich aldaar gevestigd heeft. “Maar hoeveel Surinamers of ex-Surinamers wonen er op Aruba of New York?”, vraagt menigeen zich af. “Tegenwoordig zijn er zoveel communicatiemogelijkheden dat dit soort afdelingen zeker niet noodzakelijk zijn voor de informatievoorziening”, zegt Ramadhin. Maar ja, kwaad kan het ook niet.

error: Kopiëren mag niet!