Pompstation Afobakaweg beroofd van SRD 28.000

Vijf zwaar gewapende criminelen hebben maandagavond een roofoverval gepleegd bij een servicestation aan de Afobakaweg. Daar beroofden de gemaskerde rovers drie slachtoffer, allen arbeiders van het pompstation. Ze werden gekneveld achtergelaten. Uit het politieonderzoek blijkt dat de slachtoffers omstreeks 20.30 uur de zaak hadden afgesloten en vervolgens waren gereden naar Berg en Dal om voeding te kopen. Toen de mannen op hun woonadres vlak naast het pompstation arriveerden, stapte een van de mannen uit om de poort open te doen. Hij zag vijf rovers met wapens op het erf. Hij waarschuwde de andere twee om snel weg te rijden, maar het was al te laat. Het vijftal had de slachtoffers reeds omsingeld.
De belagers hielden de mannen onder schot en daarbij werden de truitjes van de slachtoffers over hun hoofden getrokken. Zij werden beroofd van hun persoonlijke spullen, waaronder een mobiele telefoon, portemonnee, sportschoenen, een lange broek en een halsketting. Een van de benadeelden zei uit paniek dat er geen geld opgeslagen was in de kluis. Deze werd door een van de daders gesleept naar de kluis. Uit de kluis namen de daders een geldbedrag van SRD 28.000 weg. Uit verklaring van de pompbediende blijkt dat de rovers van achteren het terrein hebben betreden. Als gevolg van deze gewelddadige beroving hebben de slachtoffers letsels opgelopen. Na hun snode daad vernielden de overvallers ook de autobanden van de slachtoffers. De politie van Brokopondo is belast met het verdere onderzoek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!