Marsidih wil aanmaak ID-kaarten in Nickerie

Parlementariër Soetimin Marsidih van de Pertjajah Luhur (PL) doet een beroep op het ministerie van Binnenlandse Zaken om de afdeling ID-kaarten van het CBB vaker te laten afreizen naar Nickerie. CBB-Nickerie heeft al twee jaren geen mogelijkheid gehad om zelf ID-kaarten te laten maken. Het assembleelid vindt dat Nickerianen teveel reiskosten moeten maken als ze helemaal naar Paramaribo moeten afreizen voor het maken van een ID-kaart. Het DNA-lid maakt zich verder zorgen over het tekort aan leerkrachten op het Natin in Nickerie. Hij heeft aangegeven dat er op onderwijsgebied nog veel moet gebeuren in Nickerie. Het project Naschoolse Opvang wordt volgens hem ook niet in goede banen geleid. Eén van de positieve ontwikkelingen in Nickerie is volgens hem de vervanging van het in slechte staat verkerende hoofdkantoor van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Momenteel is het ministerie op zoek naar een ander pand om het personeel te huisvesten, zodat er een begin gemaakt kan worden met de bouw van een nieuw kantoor.

error: Kopiëren mag niet!