Stichting Vrienden van Commewijne schenkt metalen vaten

1sTICHTINGDe bewoners van de plaatsen Zoelen, Canawapibo, Stolkertsijver en omstreken in het district Commewijne werden gisteren voorzien van metalen vaten door de Stichting Vrienden van Commewijne. De bewoners kampen met een waterprobleem, waarbij zij geen water kunnen opslaan omdat zij niet in staat zijn een durotank aan te schaffen. De Stichting Vrienden van Commewijne heeft aan 50 huishoudens metalen vaten geschonken om zo het leed van de gezinnen te verzachten.
De schenking vond plaats te Kleine Olifant, ten huize van familie S.Girjasing in het district Commewijne. Het DNA- lid hoopt dat de Dienst Watervoorziening (DW) de bewoners nu optimaal zal voorzien van schoon drinkwater. Volgens hem werden de gezinnen niet voorzien van water, omdat de DW geen emmers en bekkens vult, waarbij het een probleem werd voor de gezinnen die geen durotank hadden om aan water te komen. ‘Het politiek gehalte bij het distribueren van water moet achterwege blijven’, gaf Girjasing te kennen. De parlementariër geeft verder aan ingenomen te zijn met hetgeen de president heeft bekendgemaakt, dat na vandaag binnen 7 maanden er een lichte oplossing komt voor de bewoners van Commewijne. ‘In afwachting op die 7 maanden willen wij de mensen helpen, zodat het probleem deels wordt verholpen’, aldus het DNA-lid.
De vaten worden zaterdag gedistribueerd aan de verschillende huishoudens en het DNA-lid hoopt dat de gezinnen met zo een vat genoeg water kunnen opvangen om te voorzien in hun behoefte.

error: Kopiëren mag niet!