Lions Club Paramaribo Central viert 57-jarig bestaan

lions3De Lions Club Paramaribo Central bestaat inmiddels 57 jaar en is niet meer weg te denken in de Surinaamse samenleving. Volgens Benny Frijde, president van de Lions Club Paramaribo Central, heeft deze serviceclub diverse projecten uitgevoerd. Ook hebben zij in en buiten Suriname, met name het Caribisch gebied, diverse clubs opgezet. Het project van de Boys Scouts is ook een project dat de Lions Club gerealiseerd heeft. Het gebouw van de padvinders hebben ze geheel en al opgezet middels fundraisingactiviteiten uit de gemeenschap. Het verkeersvlaggenproject loopt volgens Frijde nog steeds. Er zijn diverse vlaggen in Paramaribo, Nickerie en Commewijne. Het vlaggenproject dient als een stuk bewustwording bij de gemeenschap om voorzichtiger te zijn in het verkeer.
De doelstelling van de club is het dienen van de medemens. Er worden veel sociale projecten uitgevoerd binnen de club. Frijde geeft aan dat er thans sprake is van vergrijzing binnen de club. Er zijn wel jongeren die zich aansluiten binnen de Lions Club, maar toch meer tijd stoppen in hun studie, wat volgens Frijde ook begrijpelijk is, waardoor zij nog niet actief bezig zijn binnen de Lions. Hij spreekt de hoop uit dat veel meer jongeren zich zullen aansluiten bij de Lions Club. Het 57-jarig bestaan van de Lions Club werd op 7 mei gevierd in Huize Margriet aan de Kerklaan.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!