Carpha en CTO lanceren toerisme- en gezondheidszorgprogramma in Caribisch gebied

CARPHA en CTO lanceren Toerisme en gezondheidszorg programma in het Caribisch gebied.1Sluitingen van hotels en cruisehavens in verband met uitbraken van besmettelijke ziekten, milieu-uitdagingen zoals klimaatverandering en een slechte gezondheid in het toeristische personeelsbestand kunnen resulteren in aanzienlijke verliezen aan inkomsten. Dit waren de belangrijke aspecten voor de Caribische Public Health Agency (Carpha) en de Caribbean Tourism Organisation (CTO) om kwesties met betrekking tot de gezondheid en het toerisme in het Caribisch gebied aan te pakken.
De Carpha en CTO hebben met succes een regionaal toerisme- en gezondheidszorgprogramma gelanceerd dat gericht is op het versterken van de banden tussen toerisme, gezondheid en milieu voor meer veerkracht en duurzaam toerisme in het Caribisch gebied. Er werden ook discussies en bewustwordingsworkshops gehouden en bijgewoond door multisectorale belanghebbenden en partners uit de sectoren toerisme, gezondheid en milieu.
De minister van Toerisme van Antigua en Barbuda, John Maginley, zei dat hotelinkomsten verloren gingen als gevolg van overdraagbare ziektes middels voedsel en andere gezondheidsproblemen. Hij zei dat deze negatieve gebeurtenissen de regio’s toeristische industrie kunnen verlammen en erkende de noodzaak om opleidingen, standaarden en duidelijke regionale protocollen bij de industrie te beschermen. Hij is van mening dat dit programma verandering zal brengen op het begied van toerisme.
De executive director van Carpha, C. James Hospedales, merkte op dat uitbraken van door voedsel en water overdraagbare ziekten, de meest voorkomende gezondheidsproblemen waren bij de bezoekers en grote negatieve economische gevolgen met zich meebrachten. Hij gaf aan dat in de vroege 2000, binnen een periode van vijf jaar, verliezen van meer dan US $250.000.000 hebben plaatsgevonden in het Caribisch toerisme-industrie als gevolg van vermijdbare uitbraken.
Carpha en CTO zijn ervan overtuigd dat het toerisme- en gezondheidsprogramma een duurzaam resultaat zal hebben in de gezondheidszorg, door het hebben van minder uitbraken, het verbeteren van de waterkwaliteit van het strand, het verminderen van de gevolgen van de klimaatverandering en het verbeteren van de productiviteit van het toeristische personeelsbestand.

error: Kopiëren mag niet!