Suriname deel geweest van derde ASPA-vergadering

Suriname en Guyana, die beide deel uitmaken van de Caribische Gemeenschap, hebben vorige week deelgenomen aan de derde Arab-South America (ASPA) cultuurministers bijeenkomst tussen de Unie van Zuid Amerikaanse Naties (Unasur) en de Arabische Liga in Riyadh, Saoedi Arabië. De bijeenkomst is op woensdag 8 mei beëindigd. De Arabische en Zuid Amerikaanse landen ontmoetten elkaar om de culturele dialoog tussen de twee blokken te promoten en om de samenwerking tussen culturele instituten van de twee regio’s te versterken. Tijdens de bijeenkomst werd ook de culturele samenwerking besproken en werden beide blokken gemotiveerd om het Unesco-verdrag te ratificeren. De twee blokken verzekerden steun te geven aan het werk van het Arab-South American bibliotheek en onderzoekscentrum.
Knelpunten in de politieke, sociale, culturele en economische gebieden werden ook besproken. Eén van de doelen is om een nieuw economisch en handelsagenda op te richten om de ontwikkeling tussen de twee blokken te stimuleren. ASPA werd in mei 2005 door de voormalige president van Brazilië, Luis Lula da Silva, opgericht. Naast Guyana en Suriname hebben Brazilië, Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Paraguay, Peru, Uruguay en Venezuela geparticipeerd.

error: Kopiëren mag niet!