Gian Issa krijgt contract van universiteit Tennessee

3 Gian IssaGian Issa, Surinames nummer 1 tennisser, gaat voor het seizoen 2014-2015 uitkomen voor de Bleu Raiders, het tennisteam van de Middle Tennessee State University. Dit maakte de herentenniscoach Jimmy Borendame bekend. De Bleu Raiders zijn de mannen en vrouwen sportteams van de universiteit die uitkomen in de hoogste divisie van de universitaire competities. Issa staat genoteerd als de nummer 193 op de lijst van de Internationale Tennis Federatie (ITF).
Issa heeft tot nu toe drie ITF doubles- en een ITF singlestitel gewonnen en heeft vijf ITF singles semifinales gehaald evenals drie grade 1 doubles kwartfinales. Hij is ook vier keren geselecteerd voor de ITF Zuid-Amerikaanse teams. Volgens Borendame is Issa een van de ruwe diamanten met zijn beste tennisperiode voor zich. ‘Hij houdt van het spel en werkt heel hard. Ik ben heel blij hem in het team te hebben en kijk ernaar uit samen met hem te werken’, aldus Borendame.
Issa zelf is heel blij om deel uit te maken van dit groot tennisprogramma en kijkt uit naar de wedstrijden om alles te geven voor Middle Tennessee. Vorig week won Issa vier van zijn partijen in de Vero Beach Future en kwalificeerde zich zodoende voor de finale. In dit toernooi won Issa van de nummer 1 geplaatste.
De ITF is de overkoepelende tennisorganisatie, waarin 203 nationale tennisbonden zijn verenigd. Ze organiseert onder andere de Davis Cup, Fed Cup en Hopman Cup en heeft zitting in de organisatiecommissies van de Grand Slam-toernooien en het Olympische en Paralympische toernooi.

error: Kopiëren mag niet!