Mukesh Kanhai draagt hamer SBWB over aan zoon

Mukesh Kanhai
Mukesh Kanhai

Manav Kanhai
Manav Kanhai

Winston Wielson
Winston Wielson
Rechtszaak bestuur Wielson gaat donderdag voor
Mukesh Kanhai, jarenlange voorzitter van de Surinaamse Bodybuilding & Weightliftingbond (SBWB), zal de voorzittershamer van deze bond overdragen aan zijn zoon Manav Kanhai. Gisteravond moest deze overdracht plaatsgevonden hebben. Op de voorzittershamer wacht ook Winston Wielson, ook gekozen voorzitter van de SBWB tijdens een algemene ledenvergadering van 16 februari 2014. Maar de overdracht door Kanhai heeft tot nu toe niet plaatsgevonden. Intussen heeft het bestuur Wielson een zaak aanhangig gemaakt tegen Kanhai, die donderdag voor moet gaan.
Nadat de leden van de SBWB zelf een bestuursverkiezing uitschreven en Wielson als voorzitter kozen, is er een strijd begonnen binnen deze organisatie. Ondanks het feit dat het bestuur herhaaldelijk heeft gevraagd taken en bezittingen van de vereniging over te dragen, bleef het bestuur Kanhai weigeren zulks te doen. Het is zo dat het bestuur Kanhai het nieuw gekozen bestuur niet erkent, omdat volgens hen ze niet wettelijk gekozen zijn. Na het pad van dialoog bewandeld te hebben, had het bestuur Wielson besloten de zaak juridisch aan te vechten. Kanhai zegt dat zijn bestuur een aantal keren knieval heeft gedaan voor het bestuur Wielson, maar zij willen het doen zoals zij willen. Wielson echter ontkent dat in alle toonaarden.Volgens Kanhai zit hij al 43 jaar in het vak en zal hij zich niet laten kleineren.
Kanhai zelf schreef bestuursverkiezingen uit op 8 april, maar hij had geen qourum om de vergadering te houden. Het is publieksgeheim dat de meerderheid van de leden achter het bestuur Wielson staan. Terwijl het rwchtsproces gaande is, heeft Kanhai de stukken overgedragen aan zijn zoon. ‘Mijn zoon is volgens de juiste stappen voorzitter geworden’, zegt Kanhai.
Het bestuur Wielson is nu bezig met het juridisch proces en de zaak gaat donderdag voor. Wielson zegt dat zijn bestuur en de leden altijd hiervoor gevreesd hebben; dat de leiding over zou gaan van vader naar zoon. ‘Dit alles wilde hij doen om waarschijnlijk de misstanden die hij gedurende zijn bestuur heeft gedaan, gedekt te houden’, zegt Wielson over de nieuwe wending van deze zaak. Het bestuur Wielson houdt op 8 juni de eerste powerliftwedstrijden van de SBWB. Dit tak van de sport was onder Kanhai doodgebloed.

error: Kopiëren mag niet!