Roofverdachten voorlopig in vrijheid gesteld

De roofverdachten Robert C. en Winston J. zijn door kantonrechter Danielle Karamatali voorlopig in vrijheid gesteld. De magistraat nam het besluit onder de voorwaarde dat de verdachten zich keurig op de volgende zitting moeten aanmelden. De verdachten worden ervan verdacht een roofoverval op 19 november 2013 in het district Brokopondo te hebben gepleegd. Volgens de benadeelde Braziliaan reed hij die bewuste dag met zijn ATV, toen op een gegeven moment drie gemaskerde manspersonen voor hem sprongen. Hij werd vastgegrepen en de rovers maakten, onder bedreiging van een jachtgeweer, 17 gram goud, een ATV en een mobiele telefoon buit. De benadeelde werd vastgebonden en hulpeloos achtergelaten. Alle drie verdachten zijn bij een boot aangehouden. Het gevonden goud werd positief door de benadeelde herkend, omdat het op een bepaalde manier gewikkeld was. Alle twee verdachten ontkennen iets met een beroving te maken te hebben. Volgens hen wilde de Braziliaan hun goud wegnemen. De verdachten zijn ook gouddelvers. Ook zouden de scherpe patronen, die bij beide verdachten gevonden zijn, niet van hun zijn, maar van de werkgever van Winston. Robert gaf aan dat hij bij Winston was om zijn goud verder te laten zuiveren. Hij schrok toen hij de politie zag. De verdachten zijn door de benadeelde aan hun haardracht en kleding herkend. Openbare aanklager Shanta Mahadew wil de verbalisant in deze zaak horen. Dit zal op 26 mei geschieden.
FR

error: Kopiëren mag niet!