Vijf jaar gevorderd voor beroven medewerker Iamgold

Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van vijf jaar gevorderd tegen de roofverdachten Patrick J. en Armand R.. Zij worden ervan verdacht een roofoverval op een medewerker van Iamgold op 14 december 2013 te hebben gepleegd. Het strafbare feit hebben zij tezamen en in vereniging met een zekere Humbert gepleegd die tot nog toe voortvluchtig is. De verdachte Patrick vertelde aan kantonrechter Danielle Karamatali dat Armand en Humbert hem op die bewuste avond hadden opgebeld voor een ontmoeting. Hij werd door Humbert opgehaald en samen gingen ze om Armand op te halen. Toen zij bij de poort van Iamgold waren, stapten Armand en Humbert uit het voertuig en grepen het slachtoffer van achteren. Het slachtoffer werd op de achterbank van de Toyota Hilux van Iamgold geplaatst. Zijn armen werden met plakband vastgebonden en zijn trui werd op zijn voorhoofd getrokken. Armand nam plaats achter het stuur en reed samen met het slachtoffer en comparanten weg. Onderweg moest hij in een zijstraat stoppen en Humbert en het slachtoffer daar achterlaten. Armand en Patrick reden weg richting de stad en lieten het voertuig later onbeheerd achter in de buurt van de Highway. Armand ontkende ook maar iets af te weten van de beroving. Hij gaf aan door Patrick gevraagd te zijn om een voertuig te besturen. Meer weet hij niet. Volgens openbare aanklager Shanta Mahadew heeft de verdachte Patrick vanaf het begin teveel tegenstrijdige verklaringen afgelegd. Zo had hij eerder aangegeven dat hij een huis met een garage had gehuurd om het gestolen voertuig erin te plaatsen. Ook zou de opdracht van de beroving van de verhuurder zijn gekomen. “Het plan was heel goed opgezet en is ook volgens planning uitgevoerd”, benadrukte Mahadew. Op 26 mei wordt deze zaak verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!