Raadsvrouw roofverdachte pleit voor vrijspraak

In de berovingszaak waarbij de verdachten Orpheo S., Belmundo A. en Marciano F. terecht staan voor een roofoverval in een winkel op 22 januari 2014, heeft de raadsvrouw van de verdachte Marciano, Nacatia San a Jong, haar pleidooi gehouden. De advocaat haalde aan dat Marciano de bewuste dag opgehaald werd door de twee anderen om te gaan ‘wandelen’ te Commewijne. Daar aangekomen stapten Belmundo en Orpheo uit het voertuig om zogenaamd iets in een winkel te gaan kopen. Terwijl deze twee de beroving in de winkel pleegden, bleef Marciano in het voertuig. Hij zou dus geen aandeel hebben aan de beroving. Ook zou de politie verkeerd te werk zijn gegaan door de verdachten na de aanhouding direct naar de winkel te brengen om ze met de benadeelden te confronteren. De advocaat vroeg om de verdachte Marciano vrij te spreken. In deze zaak is tegen elk van de verdachten een gevangenisstraf van vier jaar en zes maanden voorgesteld. Volgens openbare aanklager Cynthia Klein hebben de benadeelden duidelijk aangegeven dat zij door drie manspersonen zijn beroofd. Zij hielden barstwonden aan hun hoofd over van de mishandeling. Bovendien hebben zij de verdachten Marciano en Belmundo positief herkend. Marciano werd herkend, omdat hij een afwijking heeft aan zijn arm. Bovendien heeft de buurman van de benadeelden duidelijk alle drie in de winkel zien gaan. Op 26 mei zal kantonrechter Alida Johanns vonnis wijzen in deze zaak.
FR

error: Kopiëren mag niet!