‘Milieuvervuilers moeten ophouden!’

Milieubarbaren houden helemaal geen rekening met het feit dat het district Para de poort van Suriname is. Ondanks de Paranen samen met de lokale overheid tijd, geld, noch moeite besparen om de bermen langs de weg er piek fijn er uit te laten zien, vervuilen onverlaten het district weer door gewoon zakken met vuil te dumpen langs de nette onderhouden plantjes. “Deze figuren moeten gewoon openlijk gestraft worden door ze taakstraffen op te leggen. Geef ze een gele vuilzak met een grijper, en laat ze tot Zanderij zwerfvuil oprapen in de felle zon.” Dit is de mening van het districtsraadslid Gordon Bolwerk, voorzitter van de Commissie Infrastructuur en Milieu binnen de raad. Volgens Bolwerk zullen alleen straffen deze criminelen ertoe drijven zulk onmaatschappelijk gedrag achterwege te laten. Fikse boetes, taakstraffen en zelfs inverzekeringstelling zullen in een districtsverordening aangeboden worden ter goedkeuring bij de daarvoor bestemde instanties. “Dit moet nou ophouden”, zegt de volksvertegenwoordiger tot slot.

error: Kopiëren mag niet!