Jongeren leren effectief participeren in besluitvormingsprocessen

Jongeren leren effectiever participeren in besluitvormingsprocessen.3JPG
Jongeren leren effectiever participeren in besluitvormingsprocessen.2Op uitnodiging van Projekta en de Amerikaanse ambassade heeft de schrijver en jongerenactivist David Burstein een aantal workshops en een lezing verzorgd. Burstein kan ook wel jongerenambassadeur genoemd worden. Hij pleitte voor meer betrokkenheid van jongeren in alle sectoren, alle fora. Hij is zelf een “Millenial”- de generatie van mensen geboren tussen ongeveer 1982 en 2000- de eerste generatie voor wie technologie en met name het internet iets vanzelfsprekends is. Gisteren is er in het Lalarookhgebouw een workshop gehouden met als thema: ‘Effectievere jongerenparticipatie in besluitvorming”. Aan deze workshop hebben onder andere leden van de Young Democracy Unit, het Nationaal Jeugdparlement , MDGA’s, MDG Corps en Caricom Youth Ambassadors geparticipeerd. Clyde Ford, voorzitter van de Young Democracy Unit, vond de workshop een goede gelegenheid voor jongeren om bewuster te worden van hun rol als het gaat om participatie in besluitvormingsprocessen. Hij geeft aan dat jongeren het vaak genoeg alleen overlaten aan de ouderen, terwijl zij moeten realiseren dat zij de potentie hebben om ook zelf initiatieven te nemen.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!