Computertraining voor schoonmaaksters TCT

Girls in ICT Day.1
Girls in ICT Day.2De interieurverzorgsters van de verschillende afdelingen van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) kregen gisteren onderricht in computerbasisvaardigheden. In de trainingszaal van Suriname Hospitality and Tourism Training (SHTT) hebben zij kennis mogen maken met de computer en de vele voordelen die het met zich meebrengt. Ook maakten zij kennis met de mogelijkheden van het surfen op internet. Thelma Douglas, directeur van TCT, sprak de cursisten toe. ‘De ICT ontwikkelt zich wereldwijd en wij willen niet dat u achterblijft. Vrouwen zijn nog steeds in de minderheid als het om ICT gaat en wij willen hun zichtbaar maken in deze sector. De voorgaande jaren hebben wij het gemunt op scholen en mensen met een beperking. Dit jaar hebben wij ervoor gekozen onze eigen mensen in de bloemetjes te zetten en aandacht te besteden aan hun persoonlijke ontwikkeling’, aldus Douglas. De eendaagse training werd gehouden in het kader van de ‘Girls in ICT Day’. Deze dag is een internationale dag, waarbij op elke derde donderdag in de maand april aandacht wordt besteed aan vrouwen en jongedames in relatie tot ICT. ‘Celebrating successes, inspiring girls’ is dit jaar het thema. Er is in samenwerking met de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) een ‘infomercial’ ontwikkeld, waar vrouwen die werkzaam zijn in de ICT-branche, hun ervaringen delen.

error: Kopiëren mag niet!