PL-voorzitter heeft waardering voor consequent gedrag NS

Voorzitter Paul Somohardjo van de Pertjajah Luhur (PL) zegt grote waardering te hebben voor het consequente gedrag dat de parlementariërs Harrish Monorath en Prem Lachman van Nieuw Suriname (NS) tot nu toe hebben getoond. Nieuw Suriname heeft in een verklaring aangegeven haar positie in het parlement onverkort te handhaven en zich niet chantabel te zullen opstellen wat betreft het invullen van posities. Tussen PL en NS is er geen contact geweest sedert de PL geen deel meer uitmaakt van de coalitie. Eerder waren er wel gesprekken. Volgens Somohardjo zijn de 26 parlementariërs van de coalitie, die eerder waren verwaarloosd, ‘nu goud waard en verkeren zij in de positie om bijzonder hoge eisen te kunnen stellen’. ‘Dat zal echter alleen duren tot het einde van de begrotingsbehandeling.’ Eenmaal de begrotingen zijn goedgekeurd, zal volgens de PL-voorzitter ‘de waarde van deze coalitieleden weer tot nul dalen’. ‘Ik waarschuw degenen die voor de begrotingen gaan stemmen dat hun waarde na goedkeuring van de begrotingen tot nul zal dalen’, zegt hij. Dit zou de reden zijn waarom de PL bijzondere wetten zoals de Occupatiewet en de Anticorruptiewet eerst behandeld wilde zien. De partij zal meewerken om quorum te verlenen voor de behandeling van deze bijzondere wetten, maar niet voor de begrotingen. Haar standpunt met betrekking tot de begrotingsbehandeling is niet veranderd, wat inhoudt dat zij zich daaromtrent zeer kritisch zal opstellen. ‘Als de begroting eenmaal is goedgekeurd, dan kan de regering in principe gewoon doorwerken tot 2015’, stelt Somohardjo.

error: Kopiëren mag niet!