Inbrekers trachtten brandkast Sail weg te dragen

Bij het garnalenbedrijf NV Sail aan de Cornelis Jongbawstraat hebben criminelen getracht de brandkast van het bedrijf weg te dragen. Dat is hen niet gelukt. Omstreeks 03.45 vrijdagochtend uur kreeg de politie van Keizerstraat een melding en ter plekke trof ze inderdaad sporen van inbraak aan. De brandkast vertoonde speren van forcering. De security guard van het bedrijf is momenteel opgenomen in het ziekenhuis met een armfractuur en enkele kneuzingen. De twee criminelen, gewapend met koevoet en een mes, vielen eerst de beveiliging aan. De bewaker werd zodanig mishandeld dat hij een armfractuur heeft opgelopen.
Nadat de aanval op de bewaker verschaften de daders zich toegang tot het bedrijf. Daarbij zijn enkele wanden van pvc kapotgeslagen. De criminelen waren vermoedelijk op zoek naar de brandkast. De dienstdoende wachter klaagde van pijn en zocht naar hulp. De politie van Keizerstraat was intussen gealarmeerd. De belagers hadden zich voor de komst van de politie uit de voeten gemaakt, de koevoet en het mes achterlatend. Wat de daders met zich hebben meegenomen, is vooralsnog niet bekend.

error: Kopiëren mag niet!