OM niet ontvankelijk verklaard in rechtszaak politieman

Kantonrechter Dinesh Sewrattan heeft bij de rechtszaak, waarbij de politieman Dennis Pinas samen met zijn comparanten Fabian Drielinger en Melvin Kruidenhof terecht staat voor het fingeren van WAM-rapporten, het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk verklaard in de zaak tegen Dennis. De reden hiervoor was hetgeen Dennis op de vorige zitting naar voren had gebracht. Volgens Dennis was hij door inspecteur A. van het Onderzoek Politionele Zaken (OPZ) aangezegd dat indien hij mee zou werken met het onderzoek, de zaak tegen hem zou worden geseponeerd. Dennis werd toch vervolgd. Volgens de magistraat had inspecteur A. als hulpofficier opgetreden in deze zaak en gezien zijn rang mag ervan worden uitgegaan dat de verdachte op de uitlatingen van de inspecteur mocht vertrouwen. Het OM heeft hierdoor in strijd gehandeld met het materieel vertrouwensbeginsel.
Fabian, die als het brein achter het plan werd aangemerkt, werd conform de eis van twaalf maanden gevonnist. Melvin werd ook conform een strafeis van zes maanden, waarvan vijf voorwaardelijk, gevonnist. Fabian wordt op een ander tijdstip gevangen genomen. De verdachten werden verweten tezamen en in vereniging enkele aanrijdingen te hebben gefingeerd, waardoor de verzekeringsmaatschappijen Assuria en Self Reliance grote geldbedragen aan hun hebben uitgekeerd. De drie verdachten hebben volgens openbare aanklager Duncan Nanhoe zich bediend van listen om de maatschappij geld af te troggelen. De politieman en Fabian hebben handelingen verricht die strafbaar waren. Melvin ging samen met Fabian naar Dennis om het WAM-rapport te fingeren. De aanrijdingen vonden plaats op 17 januari 2013, 6 maart 2013 en 15 juni 2013. Voor de aanrijding van 17 januari heeft de verzekeringsmaatschappij SRD 10.000 aan Fabian uitgekeerd. Bij de derde aanrijding van 15 juni heeft Fabian samen met Melvin geprobeerd een valse aanrijding door Dennis te laten opnemen. Zij gingen samen naar het politiebureau waar Dennis de valse documenten van de aanrijding opmaakte. Dennis deed dit op verzoek van Fabian. Fabian zou hem een ‘lekkers’ geven.

error: Kopiëren mag niet!