Mediawerker Nickerie in vrijheid gesteld

De Nickeriaanse mediawerker G.O. is op vrije voeten. Zijn advocaat Irvin Kanhai had hiertoe een verzoek ingediend bij de rechter-commissaris (RC). De mediaman, die ook ambtenaar is in het dagelijks leven, wordt verdacht van schaking en ontucht met een 16-jarig meisje. Het slachtoffer en haar moeder deden op 11 maart aangifte bij de politie van Nickerie. Pas op 30 maart werd G.O. aangehouden. Na de aangifte voerde de Nickeriaanse gemeenschap druk op de politie om G.O. aan te houden. Ook de parlementariërs Mahinder Jogi (VHP-Saramacca) en Soetimin Marsidih (PL-Nickerie) schreven een brief naar de president om de verdachte aan te houden. De afdeling Jeugdzaken van Paramaribo heeft de zaak in onderzoek. Nadat de aanhouding van G.O. in eerste instantie verlengd was met 30 dagen, heeft advocaat Kanhai het zover gekregen hem op vrije voeten te krijgen.

error: Kopiëren mag niet!