Defecte koeling van slachthuis voor kleine slagers

Defecte koeling van slachthuis voor kleine slagers.1Slagers van verschillende markten zijn ongerust over de toestand bij slachthuis Surbeef. Sedert woensdag is de koeling bij het abattoir defect en kan het vlees niet meer opgeslagen worden. Slagers aan de Centrale Markt, Noodmarkt en Vreedzaam Markt kunnen hun vlees sinds twee dagen niet meer opslaan bij Surbeef. De slagers vinden de voorkoeling bij het slachthuis perfect en dit speelt een belangrijke rol voor de slagers. Op de markten kunnen ze het vlees niet goed opslaan in hun eigen vriezers. Hierdoor kan de kwaliteit van het vlees niet optimaal gegarandeerd worden en vindt soms verkleuring plaats.
Surbeef slacht op maandagen en donderdagen, maar is nu gedwongen om elke dag te slachten. Directeur van het slachthuis, Soekhlal, laat weten dat de problemen misschien veroorzaakt zijn door stroomschommelingen en een storing die eerder deze week heeft plaatsgehad. ‘De onderdelen voor reparatie zijn al binnen en de reparaties kunnen zaterdag beginnen. Als het goed is, kan maandag weer normaal geslacht worden.’ Vorig jaar had het abattoir ook al problemen die uiteindelijk twee weken geduurd hebben. Doemscenario’s verschijnen voor de ogen van de slagers en zij voelen zich gedupeerd. Slachthuis Surbeef laat echter alleen slachten en is geen slagerij. ‘Slagers moeten voor eigen opslag zorgen’, aldus Soekhlal.

error: Kopiëren mag niet!