Kandhai: ‘Ik weet wel dat er voertuigen zijn verkocht’

In de media is vaker aangegeven dat ex-minister Kandhai van Openbare Werken een aantal auto’s zonder openbare aanbesteding heeft verkocht. Het zou om ongeveer 200 voertuigen gaan. In gesprek met Dagblad Suriname geeft Kandhai aan dat hij er niet van op de hoogte is dat er 200 voertuigen in zijn periode als minister zijn verkocht. Hij weet wel dat er voertuigen zijn verkocht van verschillende categorieën. Hij geeft aan dat er een openbare veiling is geweest. Duisburglaan was een opslagplaats van karkassen en dat wilde hij ontruimen. De voertuigen zijn verkocht op basis van een openbare veiling en niet zoals men in de media stelt.
De auto’s die zijn verkocht waren in niet rijdende staat, benadrukt hij. Er zijn wel voertuigen verkocht in rijdende staat, maar die zijn op basis van regelingen die bestaan voor gewezen ministers verkocht. Hij benadrukt dat daaraan een procedure is verbonden. Hij heeft vernomen dat enkele van de voertuigen middels een kleine ingreep gerepareerd konden worden, maar hij is niet deskundig op dat gebied. Hij weet dat de deskundigen hem hebben aangegeven dat het om onbruikbare voertuigen ging.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!