‘Wij geloven in Suriname. U ook!!’

S1070223Dit is de tekst op een bord dat gisteren op het commissariaat van Moengo, in het district Marowijne, werd onthuld. De onthulling werd verricht door de kinderen van OS Bambi en de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Alice Amafo. Dit project staat in het kader van de rechten van het kind, met als thema ‘Vaderlandse liefde’. Volgens de bewindsvrouw moeten wij Surinamers, waaronder de kinderen van ons land, houden en gezamenlijk werken aan de opbouw van het land. Zij gaf aan dat ook de kinderen hun deel moeten doen om hun kinderrechten te beleven.
Het Bureau Rechten van het Kind is een werkarm specifiek gericht op kinderen. Het bureau helpt bijdragen aan de bewustwording van de bepalingen opgenomen in het Internationaal Verdrag Inzake de Rechten van het Kind waar Suriname sinds 1993 partij bij is. Volgens Dana Wardi, coördinator bij het Bureau Rechten van het Kind, willen zij middels de onthulling liefde voor het land bij het jonge kind bijbrengen en gelijkheid, vrede en vriendschap dwars door alle etnische groepen bevorderen.
Logo
Het logo bevat een bloem en stelt de kinderen in bloei voor. Een overgang van een lichte naar een donker kleur stelt de overgang van groei en ontwikkeling voor van het kind. Verder heeft het de kleur turkoois, een mengel van een groene en een blauwe kleur. Groen symboliseert leven, natuur en toekomst en de blauwe kleur symboliseert rust, ruimte en vrijheid.
Landelijk zullen er tien billboards worden geplaatst en zullen ze zoveel als mogelijk de culturele en etnische rijkdom van ons land weergeven. Het centrale doel is het bevorderen van de kinderrechtenthema’s aangaande natievorming, vrede, verdraagzaamheid, gelijkheid en liefde voor het land bij kinderen. Bij de Centrale Markt vond de tweede onthulling plaats.

error: Kopiëren mag niet!