Eerste sterilisatieproject voor poezen

Eerste sterilisatie project voor poezen.1Niet alleen honden overheersen het straatbeeld, maar ook poezen. In Suriname is er ook sprake van zwerfkatten. Eigenaren/verzorgers van poezen worden in de gelegenheid gesteld om hun poezen te laten steriliseren. Om onnodig dierenleed te voorkomen en om te voorkomen dat er steeds ongewenste kleintjes op straat terechtkomen, organiseert de Stichting Dierenbescherming Suriname het ‘Poezensterilisatieproject’.
Mariska Bemelmans, beheerder van het dierenasiel, vertelt dat de stichting niet alleen meldingen binnenkrijgt van zwerfhonden, maar ook van poezen. Zij vertelt verder dat poezen zich sneller voorplanten dan honden, zij kunnen twee tot drie keer per jaar werpen. Ook hebben poezen meer overlevingskansen gezien zij roofdieren zijn. Des te meer reden om je poes te laten steriliseren om het zwerfprobleem tot een minimum te brengen. De stichting houdt zich al 6 jaar overwegend bezig met sterilisatie van honden, maar hoopt met dit project dat eigenaren/verzorgers van poezen zich ook geroepen voelen. Aangezien het om een klein project gaat, is er één dierenarts die de operaties zal verrichten. Dit project wordt uitgevoerd in de week van 14-18 april.

error: Kopiëren mag niet!