39-jarige sticht brand en slaat hand aan zichzelf

Nasragathoen Esmael heeft gistermiddag rond 14.05 de woning van haar moeder aan de Nieuwe Zorgweg in brand gestoken. Kort na de brandstichting sloeg zij de hand aan zichzelf in de woning alwaar zij samen met haar 69-jarige moeder en twee broers, van wie één zwakbegaafd is, woonde. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat de politie in de directe omgeving bezig was te surveilleren toen zij een rookontwikkeling in een hoogbouwwoning waarnam. De agenten begaven zich terstond naar de woonplaats. Een bejaarde vrouw die slecht ziet en slecht ter been is, was samen met haar zwakbegaafde zoon in het benedengedeelte. De politieagenten hebben deze twee personen uit het brandende pand verwijderd.
Omstanders wisten de politie te vertellen dat er nog een vrouw in de woning moest zijn. Één van de omstanders, een broer van het latere slachtoffer, hield de politiemannen voor dat zijn zus zich in een slaapruimte bevond vanwaar de rook kwam. Daar trof de politie de 39-jarige Nasragathoen hangend aan een touw aan. Zij vertoonde geen tekenen van leven meer. De opsporingsambtenaren hebben het lijk van de in brand staande woning verwijderd. Volgens verklaring van de broer S.E. was de politie reeds enkele keren naar de woning geweest, omdat zijn moeder en zus mot met elkaar hadden. Kort voor de brand gaf de zus te kennen dat alles die dag zou ophouden. Vervolgens begaf zij zich naar haar slaapkamer. S.E. is toen weggegaan niet wetende dat dit hen zou overkomen. Toen hij thuis arriveerde, keek hij met lede ogen aan hoe de woning met inboedel in vlammen opging. De vermoedelijke brandstichter heeft naar zeggen van zijn broer haar worden in daden omgezet. De woning van de familie Esmael is geheel afgebrand. De brandweerwagens die ter plekke verschenen, konden slecht nablussen. Uit het onderzoek van de politie blijkt dat de woning niet tegen brand verzekerd was. Het stoffelijk overschot van Nasragathoen is door de politie in beslag genomen voor obductie.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!