Praktijkdocenten uitbetaald, Imeao 2-docenten niet

De praktijkdocenten, die vorige maand op het punt stonden in actie te gaan om het uitblijven van hun toelage, hebben hun gelden al ontvangen. Het gaat in deze om docenten van de pedagogische instituten, die hospitanten moeten begeleiden. De docenten van het Imeao 2 hebben echter hun geld vanaf december niet ontvangen.
Bij de Imeao 2-docenten gaat het om de overuurgelden, die het ministerie van Onderwijs niet heeft overgemaakt. De docenten hadden woensdag het werk neergelegd met tussenkomst van de directeur van het ministerie van Onderwijs, Robert Peneux. De leerkrachten hebben besloten toch weer voor de klas te staan en te wachten op eind van de maand. Aan de leerkrachten is beloofd dat ze hun geld eind april zullen ontvangen.
Veder is het ministerie ook geld verschuldigd aan de bus- en boothoudersorganisatie in Suriname, die belast is met het vervoeren van leerkrachten en leerlingen. Ook bij de bedrijven die voor de bewaking op de scholen zorgen, heeft het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling een openstaande rekening.

Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!