Gepensioneerden ingezet als stakingbrekers bij actie luchtverkeersleiders

Luchtverkeersleiders georganiseerde in de organisatie Satca zijn donderdag in actie gegaan tegen de lage lonen en het slechte werkmilieu. Zij hebben hierover meermalen aan de bel getrokken, maar geen gehoor gehad bij hun verantwoordelijken. Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme beloofde verbetering, maar hier is niet veel van terechtgekomen.
Om een algehele stagnatie van het vliegverkeer op de Johan Adolf Pengel Luchthaven te voorkomen, worden momenteel gepensioneerde krachten ingezet. Ook zijn enkele werkwilligen aan het werk. De strijd is inmiddels overgenomen door de vakcentrale De Moederbond. Er is wel stagnatie in het binnenlandse vliegverkeer. De luchtverkeersleiders laten zich deze keer niet met loze beloften zoet houden en zeggen tot het bittere eind te zullen doorgaan met hun actiemodel.

error: Kopiëren mag niet!