Bureau Familierechtelijke Zaken neemt intrek in nieuw onderkomen

1bureauHet personeel van het Bureau Familierechtelijke Zaken heeft inmiddels zijn intrek genomen op de 4de etage, ook bekend als de zolderruimte, van het ministerie van Justitie en Politie. Het personeel was ruim 9 maanden in staking, omdat men het niet eens was met het gebouw waarin men was ondergebracht en de Fiso-inschaling. Inez Huijzen-Sedney geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat de ruimte waarin de mensen zijn ondergebracht, van tijdelijke aard is. Er is inmiddels een pand aan de Keizerstraat aangekocht voor het Bufaz-personeel. Ten tijde van het interview was het precieze aankoopbedrag van het pand niet bekend. In samenwerking met het ministerie van Openbare Werken zullen er nodige aanpassingen komen aan het gebouw, waarna het personeel zijn intrek kan nemen. Bondsman Ronald Hooghart zou eerder gesteld hebben dat het bureau een stiefmoederlijke behandeling krijgt van het ministerie. Verder stelde hij dat het personeel zijn intrek niet zou nemen in de zolderruimte, omdat de situatie onveilig zou zijn. Na een bezoek te hebben gebracht aan de ruimte, mag gezegd worden dat deze er veel beter uitziet dan eerder gesteld in de media. Ook het hoofd van het betreffende bureau, Brigitte Bhugwandas, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat het overgrote deel van het personeel tevreden is met de locatie. Dit, gezien het feit dat het kantongerecht der civiele zaken niet ver van het ministerie is gevestigd.
Bufaz is belast met het uitbrengen van adviezen aan de rechters in alle zaken waarbij minderjarige kinderen zijn betrokken, met name gezagsvoorziening na echtscheiding of overlijden van de ouders, adoptie en voogdij. Bufaz komt daarnaast op wanneer er bij minderjarigen sprake is van seksueel misbruik, verwaarlozing of mishandeling.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!