Psychologisch rapport ping-oplichter nog niet binnen

Kantonrechter Sieglien Wijnhard heeft de zaak van de vermoedelijke ping-oplichter Louis D. uitgesteld naar 5 juni 2014. De magistraat was genoodzaakt dit te doen, omdat het psychologisch rapport van de verdachte pas eind mei binnen zal zijn. Ook vroeg zij aan het Openbaar Ministerie om de oude psychologische rapporten van Louis te overhandigen. Dit moet voor de rechtszitting van 5 juni geschieden. De 27-jarige vermeende oplichter legde op 20 februari een volmondige bekentenis af bij kantonrechter Wijnhard. De verdachte heeft in de periode van april 2013 tot oktober 2013 verschillende personen via Facebook en de BlackBerry Messenger (BBM), de zogenaamde ping, opgelicht. De man was in staat geld los te weken bij personen die of een stuk domeingrond of een rijbewijs wilden hebben. Het contact met potentiële (gewillige) slachtoffers werd gelegd door ‘Sefania’. Dat was het fictieve zusje van een politieman. De ‘vergoeding’ die Sefania vroeg, werd door Louis zelf opgehaald. De eerste benadeelde was een goede vriend van hem. Hij raakte verliefd op Sefania, nadat Louis hem een foto had gewezen van iemand die zijn zus moest voorstellen. Bij hem wist Louis SRD 450 af te troggelen. De tweede benadeelde is Mohamed J. Van hem heeft de verdachte ook een geldsbedrag in Surinaamse dollars losgekregen. Hier deed hij zich voor als politiefunctionaris. De benadeelde vroeg om een rijbewijs tegen betaling voor hem in orde te maken. Louis was steeds keurig gekleed in het uniform van het Arrestatieteam en de Antiterreureenheid van de politie. Quincy O. is de derde benadeelde. Bij hem deed Louis zich via de ping voor als ‘Caroline’. Deze benadeelde wilde ook een rijbewijs geregeld hebben. Toen de benadeelden merkten dat zij beet waren genomen, deden zij aangifte bij de politie. Zo is de verdachte in beeld gekomen.
FR

error: Kopiëren mag niet!