Openbaar Ministerie vordert 6 jaar celstraf voor misbruik 11-jarig meisje

Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van 6 jaar gevorderd tegen Vicent D., omdat hij zijn 11-jarig nichtje seksueel zou hebben misbruikt. Het feit werd ontdekt toen het kind seksuele voorlichting op school kreeg. Zij barstte na de voorlichtingssessie in tranen uit en gaf aan de schooljuf te kennen dat zij door haar oom was misbruikt. Vincent zou het slachtoffer met een touw aan twee posten dichtbij het toilet hebben vastgebonden. Haar mond werd met een plakband dichtgeplakt en haar kleren werden uitgetrokken, waarna hij het kind verkrachtte. Volgens het slachtoffer is het feit vaker gebeurd en wel op tijdstippen waarop het slachtoffer alleen thuis was. Het slachtoffer blijft erbij dat haar oom haar heeft misbruikt. Volgens openbare aanklager Astrid Niamat zijn er voldoende ondersteunende feiten en omstandigheden die de schuld van de verdachte aangeven. “Er is weer een jong slachtoffer seksueel misbruikt, het slachtoffer is 11 jaar”, benadrukte Niamat. Bovendien is de verdachte eerder ook met justitie in aanraking gekomen voor misbruik van een minderjarig jongetje. Zij vond daarom de strafmaat passend. Vincent D. heeft eerder tegenover kantonrechter Sieglien Wijnhard verklaard dat hij zijn minderjarige nichtje niet seksueel heeft misbruikt. “De moeder van het kind wil mij zomaar bezwaren, omdat ik twee weken eerder in een woordenwisseling met haar was verwikkeld”, zei de verdachte. Bovendien had hij al langer dan een jaar geen contact met zijn broer, de vader van het kind. De verdachte gaf aan dat hij het kind alleen in bijzijn van haar ouders heeft bezocht. Het kind is eerder in de raadkamer gehoord. Deze zaak wordt op 5 juni verder behandeld.

error: Kopiëren mag niet!