Pertjajah Luhur stimuleert ondernemerschap

2Pertjajah Luhur stimuleert ondernemerschap.1De “partij die nooit slaapt” heeft in samenwerking met kleine landbouwbedrijven in Nickerie een agrarisch project voor kleine startende landbouwers geïnitieerd. Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat de agrarische sector ‘bijzonder vertroeteld moet worden’. “Vooral gezien het feit dat zaken als goud, olie en bauxiet eens opraken. Hoe zou het zijn als wij Nickerie niet hadden? Dan zouden wij ook rijst moeten importeren”, merkt hij kritisch op. Het project is vooral bestemd voor afgestudeerden van het Natin in de agrarische richting. Verder mogen andere geïnteresseerden en personen die zich voor de agrarische productie sterk maken, zich opgeven voor deelname aan het project. De nadruk zal vooral gelegd worden op het telen van groente en bloemen.
Middels dit project wil de partij het ondernemerschap stimuleren. “Als je geluk hebt, kun je veel verdienen en ook anderen in dienst nemen”, benadrukt Somohardjo. Degenen die zich opgeven, krijgen een spoedtraining van drie maanden, startkapitaal van SRD 4.000 – SRD 5.000 en er wordt gezorgd voor een afzetmarkt. De partij financiert de kosten die dit project met zich meebrengt. “De partij is solvabel”, geeft de voorzitter aan. De leden van de partij, die door de politiek een positie bekleden, dragen 10% van hun inkomen af ter versterking van de partijkas.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!