Operator zwaar materieel in verzekering

Operator zwaar materieel in verzekering.1Een operator heeft het aangedurfd om op 14 maart met een zware graafmachine van zijn werkgever te ‘travelen’ over het sluisgedeelte van de weg nabij La Rencontre te Domburg. Vanwege het gewicht van de graafmachine en de druk die deze machine op het wegdek heeft veroorzaakt, zijn er behoorlijke verzakkingen opgetreden. ‘De damwanden van de sluis zijn hierdoor gescheurd’, zegt inspecteur George Randjitsing van Domburg. Met de dag wordt de toestand erger. Het gevaar bestaat dat het water bij een hoge waterstand over de weg zal stromen. Langzamerhand zal dat weggedeelte wegspoelen. ‘Wij hebben maatregelen getroffen via de dc waarbij dat gedeelte is afgebakend; later zal slechts het bestemmingsverkeer worden toegelaten.’ De politie van Domburg heeft deze zaak onderzocht. Ze is erachter gekomen dat een operator van een bekend bedrijf over de sluis heeft gereden, terwijl hij heel goed zou weten dat er schade zou worden aangericht. Het gaat om een bedrijf dat te Kwatta is gevestigd. Hangende het onderzoek is de operator in verzekering gesteld, ‘want er is een behoorlijke schade ontstaan’. Omdat de eigenaar van het bedrijf niet wilde inkomen, heeft de politie deze zaak strafrechtelijk afgehandeld. De operator is in verzekering gesteld, omdat hij willens en wetens schade heeft veroorzaakt.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!