Drink thee, sport effectiever!

drink theeThee als sportdrank, het lijkt raar maar ook weer niet. Recent onderzoek van een laboratorium in New York, dat zich bezighoudt met voeding en ons metabolisme, heeft uitgewezen dat zij die een half uur voor het sporten thee drinken, meer resultaten behalen.
Goed tegen ziektes
Het gaat dan niet alleen om de algemeen bekende groene thee. Zwarte thee en oolong thee (oolong zit tussen zwarte en groene thee in) zijn net zo effectief. De thee zorgt ervoor dat opgeslagen vetten makkelijker het lichaam verlaten en dat we meer calorieën verbranden. Volgens hetzelfde onderzoek hoeft de thee geeneens warm te zijn, ijsthee schijnt ook goed te zijn en niet alleen voor het sporten en het verbranden van vetten is thee goed. Ook als men werkt op kantoor. Het schijnt dat men er niet alleen productiever van wordt, maar dat men ook nauwkeuriger en geconcentreerder van gaat werken. Daarnaast verkleint thee drinken de kans op ziektes als Parkinson en Alzheimer.
Goed voor de botten en het hart
Tevens schijnt het drinken van thee ook goed te zijn voor de botten. Mensen die thee drinken hebben stevigere botten dan mensen die dat niet doen. Uit andere onderzoeken bleek ook dat bijvoorbeeld vrouwen die drie of vier doppen groene thee per dag drinken, aanzienlijk minder (wel 30%) kans hebben op sterven aan hart- en vaatziekten. Ook het drinken van zwarte thee heeft de eigenschap cholesterolverlagend te werken, wat ook weer een gunstig effect heeft op het hart en de bloedsomloop.
Zonder calorieën tenzij…
Het blijkt zelfs dat het gebruiken van een groen thee-extract de huid beschermt tegen de schadelijke bijwerkingen van UV-straling. Dat onderzoek was echter gedaan onder dieren. Wat betreft mensen kan groene thee ervoor zorgen dat er zich geen tumoren vormen op de huid. Het heeft dus eigenschappen die kankerwerend werken. Met andere woorden: drink thee!!! Het bevat zelfs geen calorieën. Tenzij men er suiker of andere zoetstoffen en/of melk aan toevoegt, dan is het een ander verhaal.
Christio Wijnhard

error: Kopiëren mag niet!