Bouva voorstander van sociaal-maatschappelijke zorg op scholen

bouvaParlementariër Melvin Bouva (MC/NDP) geeft in een gesprek met Dagblad Suriname aan dat hij tijdens de begrotingsbehandeling voornamelijk zal pleiten voor sociaal-maatschappelijk zorg en opvang voor kinderen op de diverse scholen. “Niet wanneer een kind zijn of haar best niet doet op school, wilt dat zeggen dat het de som niet begrijpt.” Bouva is van mening dat soms ook gekeken moet worden naar de achtergronden van het kind, de thuissituatie. ‘Vaak heeft het kind extra begeleiding nodig om op het juiste pad gehouden te worden’, benadrukt Bouva. Als voorbeeld haalt Bouva ook de zaak aan waarbij een scholier is betrapt met een wapen in zijn bezit. ‘Het gaat in deze om een toevallige scholier die toevallig is betrapt’, maar volgens Bouva ‘zal men achterovervallen als men te weten komt hoe vaak dat gebeurt’. ‘Het gebeurt veels te vaak’, benadrukt Bouva. Hij weet persoonlijk dat leerkrachten heel scherp en kritisch kunnen zijn. Hij heeft eens een bezoek gebracht aan een school waarbij een leerkracht ongeveer 20 – 25 van de meest geavanceerde mobiele telefoontjes op haar bureau had liggen. ‘Kinderen moeten verschoond worden van alles wat ze tijdens de les niet nodig hebben.’ In het parlement zal de NDP’er ook een aantal zaken aan de kaak stellen omtrent de focus van onderwijs. Deze is niet alleen het leren lezen schrijven en tellen, maar heel belangrijk zijn ook vorming en discipline. Hij doet verder een beroep op de ouders om hun kinderen te volgen. ‘Ouders moeten weten wat hun kinderen meebrengen naar school niet alleen, maar ook waarmee het kind thuis komt.’
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!