Nieuwbakken politicus Jhauw maakt zich sterk voor corruptiebestrijding

Volgens de 65-jarige Ramsoender Jhauw, die recentelijk in de politiek is gestapt, hebben diverse politieke partijen het volk jarenlang zoet gehouden met spiegeltjes en kraaltjes. Hij is van mening dat het tijd is voor een radicale koersverandering. Zijn pas geproclameerde politieke partij Ping kan en zal daar verandering in brengen. Tijdens een discussieavond, georganiseerd door de netwerkorganisatie Kenniskring, gaf Jhauw een uiteenzetting waar zijn partij voor gaat bij de komende verkiezingen van 2015 en wat de meerwaarde is van zijn partij. Hij gaf verder aan dat als zijn partij aan de macht komt, Suriname zal stijgen op de Transparency International lijst van de 94ste plaats naar de 10de plaats. Hij is ook van mening dat het werken in combinatieverband, de ontwikkeling van een land kan stremmen. Als hij zou moeten samenwerken met een politieke partij, dan zou het in eerste instantie de politieke partij DOE zijn waar Carl Breeveld de voorzitter van is. Jhauw zit zelf jarenlang in de financiële sector en op basis van dat gegeven denkt hij corruptie effectief te kunnen bestrijden.
Na de inleiding was er ruimte voor het stellen van vragen. Opmerkelijk was dat op veel van de vragen van het publiek geen concreet antwoord werd gegeven. De politicus draaide om de materie heen of hij benaderde de zaken te algemeen. De politicus is vooralsnog niet van plan om alleen de verkiezingen in te gaan, maar heeft zich reeds nu al kandidaat gesteld voor het presidentschap. De politieke partij zou een grote aanhang hebben, maar het bestuur moet zich nog aandienen. Jhauw geeft aan dat mensen zich al hebben aangediend, maar hij moet hen nog de goedkeuring geven. Op de vraag of hij de kiesdeler zal halen, geeft Jhauw aan dat zulks geen probleem is. Jhauw heeft zich vier jaren terug bekeerd tot het christendom en heeft naar eigen zeggen een ingeving gehad van God, een visioen, dat hij degene is die moet gaan voor het presidentschap.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!