Raadsman pleit voor niet ontvankelijkheid Openbaar Ministerie

De raadsman van de verdachte Fabian D. haalde in zijn pleidooi aan dat de personen van H. en D. ook in de tenlastelegging van het Openbaar Ministerie moesten zijn opgenomen, omdat er hier sprake is van een strafbaar feit die tezamen en in vereniging zou zijn uitgevoerd. “Alles wat aan Fabian F. ten laste gelegd wordt, moet ook aan de anderen ten laste gelegd worden”, benadrukte Kanhai. Hij vroeg de magistraat om het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te verklaren. De raadsman vernam van de magistraat ter terechtzitting dat H. en D. wel door de politie waren gehoord, maar dat zij op zeggen van een inspecteur van politie hebben meegewerkt en een advocaat in de arm hebben genomen om hun zaak afzonderlijk te behandelen. Volgens de magistraat wordt die zaak dan in de raadkamer behandeld. Dennis P. verklaarde op de terechtzitting dat hij ook door dezelfde inspecteur was ondervraagd en dat ook bij hem was voorgesteld om mee te werken. Indien hij dat zou doen, zou de zaak ook afgedaan zijn. Dennis P. werkte mee, maar schrok toen hij enkele maanden later een dagvaarding ontving. Het Openbaar Ministerie heeft op 5 maart een gevangenisstraf twaalf maanden gevorderd tegen de politieagent Dennis P. en zijn vriend Fabian D.. Tegen de derde verdachte Melvin K. is er een strafvoorstel gedaan van zes maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. Aan de verdachten Dennis, Fabian en Melvin wordt verweten dat zij tezamen en in vereniging enkele aanrijdingen hebben gefingeerd, waardoor de verzekeringsmaatschappijen Assuria en Self Reliance grote geldsbedragen aan hun hebben uitgekeerd. Fabian zou hier het brein achter het plan zijn geweest. Dennis en Fabian hebben de handelingen verricht die strafbaar waren. Melvin is samen met Fabian naar Dennis gegaan om het WAM-rapport te fingeren. Daarom krijgt Melvin een lager strafvoorstel. Fabian zou in drie afzonderlijke gevallen in een aanrijding betrokken zijn geweest. Dennis zou als plaatselijke verbalisant de WAM-rapporten hebben opgemaakt. De aanrijdingen vonden plaats op 17 januari 2013, 6 maart 2013 en 15 juni 2013. Voor de aanrijding van 17 januari heeft de verzekeringsmaatschappij SRD 10.000 aan Fabian uitgekeerd. Bij de derde aanrijding van 15 juni heeft Fabian samen met Melvin geprobeerd een valse aanrijding door Dennis te laten opnemen. Zij gingen samen naar het politiebureau waar Dennis de valse documenten van de aanrijding heeft gemaakt. Dennis heeft dit op verzoek van Fabian gedaan. Fabian zou hem een ‘lekkers’ geven. Jammer genoeg voor hun heeft de verzekeringsmaatschappij de vervalsing kunnen constateren. Op 16 april zal de magistraat een uitspraak doen in deze zaak.
FR

error: Kopiëren mag niet!