Gestolen simkaart aanleiding tot aanhouding

De 17-jarige J.P. is dinsdag door de politie van Santo Dorp in verzekering gesteld. De benadeelde in deze zaak deed op 12 maart aangifte ter zake diefstal. Op die bewuste dag kwam de aangeefster thuis en liet haar tas met daarin waardevolle spullen in de woonkamer. Later zag zij iemand in het huis. Zij riep om hulp waarna de dief met medeneming van de tas met daarin haar telefoontoestel het hazenpad koos. Ruim een week na het geval belde de aangeefster op haar nummer. Een heer beantwoordde de telefoon. De vrouw vroeg aan haar buurmeisje om een afspraak te maken met de heer. Er werd inderdaad een afspraak gemaakt, waarna een 16-jarige jongen werd aangehouden.
Tijdens zijn aanhouding verklaarde de jongen dat hij de simkaart van zijn oudere broer had gekregen. De 17-jarige J.P. werd op grond van deze verklaring van zijn jongere broer aangehouden. Hij verklaarde op zijn beurt dat hij die simkaart op straat had gevonden. Omdat zijn jongere boer een telefoon had, maar geen simkaart, had hij het aan hem gegeven. Inspecteur Sandra Claver van Santo Dorp geeft aan dat de verklaring van de verdachte niet geloofwaardig overkomt. Hangende het verdere onderzoek is J.P. in verzekering gesteld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!