De vrouw achter de man: Ingrid Waldring-Bouterse

We houden van kinderen 1Onze First Lady, Ingrid Waldring-Bouterse, was gisteren aanwezig op een sportdag voor kinderen met een beperking, georganiseerd door de Ilonka Elmont Foundation. “Ik ben gevraagd om hier te zijn ter ondersteuning.” Van Ilonka Elmont horen wij dat de First Lady zelfs haar hele agenda heeft omgegooid om de hele dag bij het sportevenement aanwezig te zijn.
“Hai baja!”
Haar rol als First Lady van het land, vervult ze met plezier. “Ik moet zeggen dat het eerst wel wennen was. Echt op de voorgrond treden is niet iets wat ik deed maar dat heb ik nu geleerd.” Daarnaast vindt ze het vooral leuk om het sociaal werk dat ze kan doen. “Daar ben ik lekker mee bezig. Met kinderen vooral, ik hoop niet dat ouderen daar boos om worden”, zegt ze lachend, “maar als we de basis goed leggen dan is dat beter voor onze toekomst”. Kinderen vormen de rode draad in het leven van de president en de First Lady. Vorig jaar bij de Srefidensi-viering te Para verzuchtte ze luid: ‘Hai baja, altijd doet hij dat!’ toen president Bouterse één van de kinderen uit het publiek optilde en het kind in huilen uitbarstte. “Wij zijn dus beiden dol op kinderen, we hebben samen een aantal kinderen opgevoed dus we hebben daar altijd wel aandacht voor.”
Lees uitgebreid verhaal in papierenversie van Dagblad Suriname van vandaag!

Christio Wijnhard

error: Kopiëren mag niet!