Winkelinbreker tijdens vlucht aangehouden

De 27-jarige G.P. is door de politie van Latour op heterdaad betrapt. De verdachte heeft samen met nog een andere in een winkelzaak aan de Nieuw Weergevondenweg ingebroken. Tijdens zijn vertrek werd G.P. door de politie betrapt en aangehouden. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat een alerte buurtgenoot de sterke arm alarmeerde over de diefstal. Hij had twee mannen op het dak van de winkel gezien. Terstond maakte de alerte buurman contact met de politie. Zij was snel ter plekke en kon de 27-jarige verdachte G.P. in de boeien slaan. Op de verdachte trof men een geldsbedrag van SRD 347,50 aan. Een onderzoek ter plaatse wees uit dat er in de vliering van het bedoelde pand goederen waaronder whisky, enkele sloffen sigaretten, pakken zoutvlees, garnalen, vis en kippenvlees waren klaargezet voor vervoer. Volgens inspecteur Hardew Jhinkoe-Rai heeft de verdachte een zinkplaat van het winkeldak verwijderd om zich toegang tot de vliering en vervolgens tot de zaak te verschaffen. Het vermoeden bestaat dat de inbreker via dezelfde route de plaats wilde verlaten. Echter werd hij door de gealarmeerde politie in de kraag gevat. G.P. blijft hangende het onderzoek in verzekering.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!