Eenentwintigjarige mag de schoolbanken weer bezoeken

De eenentwintigjarige Giovanni Gondorf is door kantonrechter Dinesh Sewrattan veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan negen voorwaardelijk. Met deze beslissing van de magistraat mag de verdachte, die eerder al voorlopig in vrijheid was gesteld, op vrije voeten blijven. Giovanni had eerder toegegeven met een omgebouwde windbuks rifle te hebben geschoten op het slachtoffer. Hij gaf aan echter niet de intentie te hebben gehad om het slachtoffer te doden. Helaas werd het slachtoffer in zijn hoofd geraakt, waardoor hij zwaar lichamelijke letsels opliep. Hij heeft het incident gelukkig toch overleefd.
Giovanni raakte met het slachtoffer in een woordenwisseling, omdat het slachtoffer met de fiets van de verdachte naar de winkel wilde. Hij moest een gascilinder kopen. Toen de verdachte weigerde, werd hij door het slachtoffer uitgescholden en geklapt. Uit woede vertrok de verdachte naar huis, pakte een tas en kwam even later terug. Hij haalde het vuurwapen tevoorschijn en schoot van een afstand van twee meter gericht op het slachtoffer. De verdachte had eerder al spijt betuigd. Hij beloofde de magistraat dat indien hij wordt vrijgelaten hij terug naar school zal gaan en iets beters van zijn leven zal maken. De magistraat hield daarom rekening met de verdachte, omdat hij van mening was dat het slachtoffer ook debet was aan het gevecht. Hij zag daarom genoeg reden om af te wijken van het strafvoorstel van drie jaar van het Openbaar Ministerie en legde de verdachte een veel lichtere straf op.
FR

error: Kopiëren mag niet!