In stand houden rechtsstaatgedachte baart Rusland zorgen

In stand houden rechtsstaatgedachte baart Rusland zorgenHet adequaat in stand blijven houden van de rechtsstaatgedachte en invulling hieraan blijven geven, baart de voorzitter van de NPS, Gregory Rusland, enorme zorgen. Tegenover Dagblad Suriname verklaarde hij dat er snel invulling wordt gegeven aan de vervanging van president bij het Hof van Justitie. ‘Ik ga er van uit dat er alles in het werk wordt gedaan om invulling te blijven geven aan de rechtsstaatgedachte in het land.’ Intussen is rechter Iwan Rasoelbaks aangewezen als vervanger.
De plotselinge mededeling van de waarnemend president Cynthia Valstein-Montnor dat zij haar functie neerlegt vanwege persoonlijke redenen is als een bijzondere verassing overgekomen bij de NPS-voorzitter. Dat zij heeft aangegeven dat haar besluit gebaseerd is op persoonlijke redenen, dit vindt de NPS-topper bijzonder jammer. Valstein nam vanaf 1 januari 2011 waar als president van het Hof nadat haar voorganger Ewald Ombre met pensioen ging. Valstein is ook president van de Krijgsraad.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!