Districtscommissarissen doorlopen mastertrainingen

Dc Paramaribo Noord-Oost Mohamed Kasto neemt zijn certificaat in ontvangst van minister van Regionale Ontwikkeling , Stanley Betterson
Dc Paramaribo Noord-Oost Mohamed Kasto neemt zijn certificaat in ontvangst van minister van Regionale Ontwikkeling , Stanley Betterson
In het kader van het decentralisatieprogramma hebben de districtscommissarissen en secretarissen de afgelopen maanden een ‘management and leadership training’ gevolgd. De International Bussinesschool America’s and Europe heeft de verantwoordelijkheid gehad de districtscommissarissen en districtssecretarissen te trainen in management en leiderschapscompetentie en vaardigheden. Het ging om praktijkgericht management en leiderschapsopleidingen. De opleidingen hebben zes maanden geduurd. Naast de genoemde onderwerpen zijn er master classes verandermanagement en leiderschap door experts verzorgd. Districtsecretarissen Beheer Bestuursressorten (BBR) en Administratieve Diensten. De districtsecretarissen hebben vrij vlot het hele traject doorlopen. Ze hebben ook een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) gemaakt. Aan het eind kregen ze casussen en vragen mee om te reflecteren. Als afsluiting zijn er in de meeste districten met de getrainde en staf een sessie het “Lerende Commissariaat” gehouden.
Enkele onderwerpen die behandeld werden tijden de opleidingen waren: persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en motivatie, besluitvorming en creativiteit, organisatie en management vaardigheden, teams en team leiderschap, verbale communicatie en presentatie vaardigheden, organisatie structuren, organisatiecultuur en macht, kwaliteit en cultuur, operationeel management, human resource management, financieel management, strategisch management en informatiemanagement. Dc Randami van Saramacca zegt te hebben geleerd bij werkzaamheden niet te letten op politieke kleur maar op ‘knowhow’ van mensen. Robby Rijssel, projectleider, gaf aan dat de opleiding gericht was op de praktijksituaties. Zo werd er elke maandag een uur geëvalueerd wat de dc’s in een week hebben gedaan.

error: Kopiëren mag niet!