Dochters ‘lanceren’ in de politiek

Een nieuwe ontwikkeling in de politiek. De huidige politici schijnen hun toekomst en die van hun kinderen veilig te stellen door hen te verzekeren van een DNA-zetel. ‘Het lijkt wel troonopvolging’, zegt deze persoon. Robby Malhoe nam afscheid van actief politiek, alleen om zich nu weer naar voren te dringen over de hoofden van anderen met de bedoeling om zijn dochter te kunnen kandideren voor de DNA bij de volgende verkiezing. Dit heeft Malhoe zelf meermalen bevestigd. Nu ‘lanceert’ een andere politicus zijn dochter. Dat die dochter bij een van haar eerste optredens gelijk alle boeren in Saramacca beledigt, wordt op de koop toe genomen. Ze zal het wel leren te zijner tijd en als ze het niet leert, is het ook niet erg. Wie zal haar iets zeggen?
De DNA is weinig kritisch tegenover haar eigen optreden. Dat er nauwelijks geproduceerd wordt, schijnt niemand echt te storen. De begroting ligt daar, de sloten liggen er, de anticorruptiewet wacht tezamen met vele andere wetten om behandeld te worden, maar de DNA is niet echt bezorgd. Op de agenda van de laatste vergadering stond de behandeling van de ontwerpwet ambtssymbolen van de president, want dat is het allerbelangrijkste op dit moment.
Andere politieke toppers hebben hun invloed gebruikt om hun dochters topposities te bezorgen. Enkelen hebben het tot ambassadeur geschopt. Dat zij geen carrièrediplomaten zijn en het daarbij behorende cachet niet hebben meegekregen, blijkt wanneer de een twee jaar moet wachten om haar geloofsbrieven aan te bieden en de andere vaker in Suriname aanwezig is dan op haar missie, al is het alleen om haar ex-partner een geduchte afranseling te geven.

error: Kopiëren mag niet!