Peuters voorgelicht over brandveiligheid

‘Brandweermannetje met zijn slangetje. Shuiiii shuiii’, het lied dat de peuters werd aangeleerd bij de voorlichting door de brandweer. De peuters waren heel enthousiast met de komst van de brandweerlieden. Middels beeldmateriaal en foto’s werd de boodschap aan de peuters overgebracht over de gevolgen als zij met vuur spelen. De peuters deden heel spontaan mee en wisten ook te vertellen wat hen kan overkomen als zij met vuur spelen. Ook het nummer van de brandweer was bekend bij hun. Verder werd hen geleerd hoe te reageren als een brand zich mocht voordoen.
‘Crèches houden zich niet alleen bezig met de opvang, begeleiding en opvoeding van peuters. Ze moeten in een vroeg stadium bewust worden gemaakt van de gevolgen van brand en de gevaren’, zegt Loraine Arsomedjo, onderdirecteur van de Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC)
De SBEC heeft een voorlichtingsdag voor peuters gehouden. Peuters tussen de 3 en 4 jaar werden door brandweerlieden toegesproken over de gevaren van spelen met vuur. De peuters hebben heel interactief en spontaan meegedaan.

error: Kopiëren mag niet!